Locatiestudie IKC | Zundert

Voor de kern Zundert is de gemeente samen met de scholenkoepel SPOZ en kinderopvang Kober op zoek naar een geschikte, aansprekende locatie om een Integraal Kindcentrum te realiseren. De twee huidige scholen: Zonnebloem en Annaschool komen hier samen onder één dak met de kinderopvang.

Een mooi proces dat Van Plan inhoudelijk heeft mogen leiden. waarin we telkens verder filteren en een stapje dichter bij de beste locatie komen.

Eerst is een lijst van bijna 20 potentiële locaties opgesteld en bestudeerd. Om een goede keuze te maken heeft Van Plan op basis van de wensen en input van alle partijen, randvoorwaarden en een afwegingskader opgesteld. Aspecten als ruimte, functionaliteit, bereikbaarheid, planning en financiën spelen hierbij een rol.

Uiteindelijk is voor de vier meest kansrijke locaties een schetsontwerp gemaakt om zo de zwaktes en sterktes per locatie helder te krijgen. Hieruit volgde op welke plek de wensen het beste samenkomen!

Dat is op locatie Hoge Dreef. Hier zijn alle wensen voor het integrale kindcentrum van Zundert te realiseren inclusief sporthal, buitenlokaal, speelbos, groene pleinen en wandelroutes.